Saturday, 30 March 2019

31 март: Неделя Кръстопоклонна


"И като повика народа с учениците Си, рече им: който иска да върви след Мене, нека се отрече от себе си, да вземе кръста си и Ме последва. Защото, който иска да спаси душата си, ще я погуби; а който погуби душата си заради Мене и Евангелието, той ще я спаси. Защото каква полза за човека, ако придобие цял свят, а повреди на душата си? Или какъв откуп ще даде човек за душата си?“ (Мк. 8:34-37)


Ето това ни казва Евангелското четиво на днешния голям празник – Неделя Кръстопоклонна! Трябва обаче добре да знаем какво означава да се отречем от себе си, да вземем кръста си, да последваме Иисуса, да спасим душата си, и т.н. Понякога мислим, че знаем какъв е техният смисъл, но невинаги правилно мислим. Затова трябва да не преставаме да се поучаваме във вярата и писанията на светите Отци на Църквата винаги да бъдат с нас, та винаги когато е необходимо да почерпим поука и правилно наставление за вечния живот.

1 comment:

  1. друштвото за заем што ми дава заем од 5.000.000,00 УСД Кога другите инвеститори за заеми ја занемаруваат мојата понуда, но г-ѓа Бенџамин ли ми даде кредит за успех.Тие се директно во финансирање на заем и проект во однос на инвестициите. тие обезбедуваат решенија за финансирање на компаниите и поединците кои бараат пристап до фондовите на пазарот на капитал, можат да ви помогнат да го финансирате вашиот проект или да го проширите вашиот бизнис .. Контакт преку е-пошта :::: Исто така Lfdsloans@outlook.com или напишете на whatsapp Број на + 1- ( 989-394-3740)

    ReplyDelete