Saturday 10 October 2015

Храмов Празник и Посещение на Митрополит Антоний

На 19 Октомври светата ни Църква почита паметта на Св. преп. Йоан Рилски, считан от векове за духовен покровител на целия български народ. На Св. Йоан Рилски е посветен и нашият храм и църковна община, и затова на тази дата e и нашият Храмов празник.

По този повод,
в Неделя, 18 Октомври от 10:30 ч. ще бъде отслужена празнична Св Литургия, на която можем да споделим тази голяма радост в молитва с всички наши православни сънародници. Добре дошли!

На 19 Октомври ще бъде отслужен и молебен от 11 ч. Заповядайте!

През Ноември ще ни посети нашият епархийски архиерей, Западно- и Средноевропейски Митрополит Антоний, който ще се срещне с Вселенския Патриарх Вартоломей по покана на Архиепископа на Кентърбъри Джъстин Уелби на 3 Ноември в Уестминстърското Абатство. Митрополит Антоний ще отслужи архиерейска Света Литургия в нашия енорийски храм в Лондон на 1 Ноември от 10:30 ч. В края на богослужението, около 12 ч. ще бъде отслужена и Панахида по случай 100-годишнината от рождението на д-р Методи Кусев (1915-2000), инициатор и съосновател на храма и църковната ни община, на Българското училище и читалище към посолството, дарител и организатор с изключителен принос  за развитието и дейността на българската културна и църковна общност в Лондон. След богослуженията всеки желаещ може да получи благословия от Митрополит Антоний и да поговори с него.

No comments:

Post a Comment