Saturday 24 October 2015

Панахида за Д-р Кусев

Семейство Кусеви любезно кани енориашите на Българската Енорийска Църква „Св. Иоан Рилски“ в Лондон, да се присъединят към техните молитви на панахидата за упокоение на душата на Хаджи д-р Методи Кусев, основател на Българската православна енория в Лондон, която ще се проведе след литургията в неделя, 1-ви ноември 2015 г. по случай 100 годишнината от рождението му (2.11.1915). Панахидата ще бъде последвана от спомени за д-р Кусев и почерпка в Българския Културен Институт.

The Kussev Family invite parishioners of the Bulgarian Parish Church of St John of Rila, to join them,  in Panikhida prayers, after the liturgy, for the repose of the soul of Hadji, Dr Methodie Iliev Kussev, founder of the Bulgarian church in London, on Sunday November 1st /2015, to mark the centenary of his birth on November 2nd, 1915. The Panikhida will be followed by recollections of Dr. Kussev by family and friends and refreshments in the Bulgarian Cultural Institute.


На 1-ви ноември от 15.00 часа в залите на Посолството ще се състои тържествен концерт, на който ще бъде чествана и 100-годишнината на д-р М. Кусев по инициатива на АБУЧ и Снежина Мечева, с участието на представители   на Българското училище при Посолството, на училище «Звънче» и на музикалната школа «П.И. Чайковски».

Програмата ще бъде открита от НП Посланик К. Димитров, последвано от тържествено слово на НВП митрополит Антоний, поздравление от името на Асоциацията на българските училища в чужбина (г-жа Петя Цанева - зам.-председател на АБУЧ и президент на асоциация „Балкан” в гр. Мадрид, Испания, „Българка на годината 2011”), поздравление от Министерство на образованието и науката (г-н Красимир Вълчев – главен секретар или г-н Лазар Додев – директор на дирекция „Контрол и координация на средното образование”),  поздравление от името на Българското училище към Посолството на България и от името на училище „Звънче” (Снежина Мечева и Филка Ананиева). Следват поетични и музикални изпълнения на деца и младежи, които ще завърщат с поздравление от иконографа д-р Адриана Любенова, член на УС на АБУЧ и преподавател в Пловдивския университет „П. Хилендарски”.

ЗАПОВЯДАЙТЕ за да разделим признателността и радостта си от достойнството и примера на нашите предци и съвременници, които всеотдайно се грижат за духовното благоденствие на българите.


No comments:

Post a Comment